Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Η στιγμή της αλήθειας

Νομίζω ότι όλοι μας θα πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στην ελληνική τηλεόραση: πάντα επινοεί κάτι καινούριο για να μας διαψεύσει. Κάθε φορά που λέμε "αυτό ήταν, αυτή είναι η υπέρτατη ξεφτίλα, πιο κάτω δεν γίνεται", έρχονται τα καλόπαιδα της ελληνικής τηλεόρασης και σου παρουσιάζουν ένα νέο τηλεπαιχνίδι σαν "τη στιγμή της αλήθειας" και αμέσως διαπιστώνεις ότι δεν πρέπει να λες μεγάλες κουβέντες.
Είναι το νέο ριάλιτυ του ΑΝΤ1, αντίγραφο του αμερικανικού "ο ορός της αλήθειας", και το παρουσιάζει η Ευγενία Μανωλίδου, μουσικοσυνθέτης, διευθύντρια ορχήστρας και σύντροφος του Αδώνιδος Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑΟΣ.
Σε αυτό το ριάλιτυ οι παίκτες, έναντι 5, 10 χιλιάδων ευρώ - ή έστω κάτι παραπάνω - δέχονται να σταθούν απέναντι στην κυρία Μανωλίδου και να βγάλουν κυριολεκτικά τα άπλυτά τους στη φόρα. καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις του τύπου προσποιείστε ποτέ οργασμό; μισείτε τη μητέρα σας; απατάτε το σύντροφό σας; κάνετε "μπανιστήρι" τη γυναίκα σας; κάνετε στοματικό έρωτα στο σύντροφό σας; και άλλα τέτοια που μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι ανήκαν στη σφαίρα του απολύτως ιδιωτικού. Και αν κάποιος παίκτης θα ήθελε να πει ψέμματα για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν μπορεί' ο ανιχνευτής ψεύδους θα το ανακαλύψει και έτσι, θα γίνει σίγουρα ρόμπα.
Και καλά να το κάνει κανείς για τα χρήματα. Πάει στο διάολο. Αλλά οι περισσότεροι που πάνε σε αυτό το παιχνίδι, έχω την εντύπωση ότι δεν το κάνουν για αυτό. Το κάνουν "για τα 15 λεπτά δημοσιότητας". Τόσο τραγικό! Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, του διπλανού γραφείου, έστω του διπλανού δρόμου ή της διπλανής πόλης γίνονται η πραγματικότητά μας. Στηνόμαστε μπροστά στο χαζοκούτι, ξεδιάντροποι ηδονοβλεψίες, και ανερυθρίαστα μπαίνουμε στα πιο απόκρυφα μυστικά τους. Και τελικά, σιγά-σιγά, χάνουμε την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή μας

2 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Ίσως η ερώτησή μου να είναι αφελής, αλλά το τηλεπαιχνίδι αυτό εντάσσεται στο νέο, πιο νεανικό προφίλ του ΑΝΤ1;

Αν βάλεις δίπλα και το άλλο "νεανικό", το δελτίο του Σταρ, τότε μόνο δυσοίωνες σκέψεις γεννιούνται για τους νέους μας...

ktallios είπε...

Ελπίζω να μην είναι οι νέοι το κυρίως κοινό του. Απλώς το ελπίζω...