Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Περί... ανταρτών

Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω για το γεγονός ότι η δημόσια ζωή της Ελλάδας κινείται γύρω από μερικούς γραφικούς, ερωτευμένους με τη δημοσιότητα βουλευτές, που σαν μικρά παλιόπαιδα γκρινιάζουν και κλαψουρίζουν επειδή κάποιος τους πήρε το παιχνίδι τους - κάπως έτσι πρέπει να τα βλέπουν τα υπουργεία. Έχω βαρεθεί κάθε τρεις και λίγο να ακούω για μια νέα συνέντευξη, δήλωση ή άρθρο του Τατούλη, του Γιαννόπουλου ή του Πολύδωρα, η οποία "υπονομεύει την κυβέρνηση", "απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές" ή δεν ξέρω και γω τι άλλο. Με εξοργίζει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι αποκαλούνται αντάρτες.

Αλήθεια, τι ακριβώς πολεμούν αυτοί οι περίφημοι αντάρτες; Ποιος είναι ο ρόλος τους; Με το να βγαίνουν κάθε τόσο και να γκρινιάζουν, ενώ την ίδια στιγμή ψηφίζουν ΟΛΑ τα νομοσχέδια της κυβέρνησης στη Βουλή, τι καταφέρνουν; Έχουν την εντύπωση ότι η "κριτική" που ασκούν βοηθάει στο να παταχθεί η διαφθορά; Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της οικονομικής στενότητας, της ανεργίας και των άλλων, μικρών και μεγάλων, προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας; Ή μήπως στον περιορισμό της γραφειοκρατίας; Στις (ανύπαρκτες) πολιτικές για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στις μεγάλες πόλεις ίσως; Σε τι ακριβώς;

Πολύ φοβάμαι ότι τίποτα από όλα αυτά δεν τους νοιάζει' Γκρινιάζουν μέχρι το "αφεντικό" να τους πετάξει ένα ξεροκόμματο που είναι μια θέση υφυπουργού, μέσω της οποίας θα μπορέσουν να να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους (τους λέμε και ψηφοφόρους για ξεκάρφωμα).

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι με τον τρόπο που πολιτεύονται και τους αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ δίνουν ένα σοβαρότατο "άλλοθι" στην κυβέρνηση για να μην κάνει τίποτα από όλα αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός. Για το ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει φταίνε οι αντάρτες, φταίει η εσωστρέφεια, φταίει η δαμόκλειος σπάθη της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας. Πίσω από τις "ανταρσίες" κάποιων πικραμένων βουλευτών η κυβέρνηση καλύπτει την αδυναμία της να κυβερνήσει, την αδυναμία της να εμπνεύσει όραμα και σιγουριά στους πολίτες, εν τέλει την αδυναμία της να υλοποιήσει όσα αφειδώς υποσχόταν πριν τις εκλογές του 2004 κι ακόμα δεν έχει υλοποιήσει.

Γι' αυτό το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν οι κατά φαντασίαν αντάρτες βουλευτές της ΝΔ είναι να υποβάλλουν την παραίτησή τους, να πάνε στα σπίτια τους και από κει να κάνουν την κριτική τους. Όσο παραμένουν στο μαντρί, ό,τι και να λένε πάντα "τσάμπα μάγκες" θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: