Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Απέκρυψε στοιχεία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Εν μέσω πληροφοριών, διαρροών, μέτρων, απεργιών, αντιμέτρων και ανταπεργιών... η είδηση πέρασε μάλλον στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ: Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ClientEarth, Transport & Environment, BirdLife International και European Environmental Bureau κατέθεσαν, ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Επιτροπή κατηγορείται από τις ΜΚΟ για το (πολύ ελληνικό) αδίκημα της απόκρυψης στοιχείων που καταδεικνύουν ότι η χρήση των βιοκαυσίμων στην παραγωγή ενέργειας βλάπτουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα ευθύνονται για την εκτίναξη των τιμών των τροφίμων.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει δεσμευτεί για αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (με κύρια αυτή των βιοκαυσίμων) στις μεταφορές στο ποσοστό του 10% μέχρι το 2020. Επομένως, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι δυσμενείς για τη χρήση των βιοκαυσίμων εκθέσεις ενδέχεται να καταστούν τροχοπέδη για την υλοποίηση του στόχου, τη στιγμή μάλιστα που έχει αναπτυχθεί μια βιομηχανία με ετήσιο τζίρο άνω των 5 δισ. ευρώ και με τάσεις αυξητικές.
Όλα αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε μια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί την Ελλάδα για απόκρυψη και χάλκευση στοιχείων. Μήπως τελικά οι κριτές μας δεν είναι και τόσο άσπιλοι κι αθώοι!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TI MAΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ?
Αναρωτιέμαι πολλές φορές, τι μας συμβαίνει και έχουμε γίνει κότες.
τόσο ποταπός όχλος είμαστε και δεν πιστεύουμε ότι κάτι αξίζουμε , την δύναμη που έχουμε να εξαφανίσουμε αυτούς που μας αφάνισαν,
από χρήμα δουλειά και αξιοπρέπεια?
Ο άνθρωπος που δεν έχει δουλειά, κατά συνέπεια και χρήμα (τα καθημερινά του ) ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ. Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Η Τ Ε ΚΑΙ Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Η Σ Τ Ε , Ξ ΑΝΑ ΌΤΙ Ι ΜΑΣ Π Η Ρ Α Ν .
Βάλτε πάλι το χαμόγελο στα χείλη σας .στον Καιάδα τα ΛΑΜΟΓΙΑ και οι πέριξ ΑΥΤΩΝ. Βγείτε στους δρόμους για τα κλεμμένα και πάψατε να κλαίτε.
δεν σας φταίει ένας οι δυο μόνo ,σας φταίνε οι επιλογές σας τόσα χρόνια και του καθενός το ατομικό συμφέρον. και που φθάσαμε.?
κοιταχτείτε και λίγο στον καθρέφτη σας αλλά με ειλικρίνεια, ίσως αυτό που δείτε να σας κάνει και λίγο να σκεφτείτε...